Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA
Tibor Stílus Lapja

Nem vágytunk erre, avagy nem erre vágytunk?!

homeoffice outfit  otthoni munka  otthoni stílus  maradj otthon
Erre vágytunk? 

  Nagyban felértékelődni látszik a „homofiszban” az a pont, amikor a kollégák virtuális megbeszélésre hívnak, mert végre a „szöszmöszmackó”, „susimusimelcsi”, és atlétatrikó helyett, embernek érezve magad felvehetsz egy rég nem látott inget, vagy akár zakót is. Hozzá tenném, elég érdekesen veszi ki magát, ha ez a meeeting kora reggeli időpontra lett rakva, és a család valamelyik tagja átúszik a kamera hátsó traktusában épp neglizsében (magyarul, alsóruházat, vagy hálóruha) félálomban keresve a kávét, vagy vajazva a kiflit a gyereknek.

homeoffice outfit  otthoni munka  otthoni stílus  maradj otthon
Gyerek és munka, gyerekmunka. 

  Mennyire vágyott pillanatok voltak normális esetben, hogy haza érve, levedd a nap végére már bilincsnek érzett nyakkendőd, vagy szűk öltönyöd és inged, hogy kisgatyában feküdj keresztbe a kanapén. Most pedig ugyan még két hét sem telt, de vágyod, hogy ismét pattanjon le a gomb a legújabb mellényedről, vagy a frissen vasalt ing illata csapjon meg, mert ettől érzed magad embernek. Most jött el az alagsori irodába szorult IT -s srácok ideje, akik már előre látták, hogy nem kell mindig az a nagy cicoma. Jó lesz a hetes váltású póló, hozzá a sarokban is egyedül megállni képes farmer, cipő meg ha már nem fagy minek is, mert a papucs, vagy szandál tökéletes megoldás. Ők tudták előre, mi lesz a karanténoutfit.

homeoffice outfit  otthoni munka  otthoni stílus  maradj otthon
Látom elérted a szervert. 

   Mi meg akik pomádé királyként éltük tücsök napjainkat, most pislogunk, mint gyalogbéka a gólya szájában, hogy van még remény megvillantani a legutolsó divat szerinti szettjeinket. Bár, ahogy múlnak a napok egyre reménytelenebbnek látszik ez, mert a sávszélesség adta webkamerakép sem túl éles, így az Eszterházy mintás zakónk árnyalata sem pontosan kivehető, hogy az kék, vagy épp szürke. Anyaga pedig a legdrágább szövet, amit egy stílusguru beszélt ránk nettó hatszáz misiért. Minek is …

homeoffice outfit  otthoni munka  otthoni stílus  maradj otthon
Legatyásodva .. 

  Nem az én brainsotrming ötletem tárom elétek, de mégis a közösségi térnek köszönhető lett, hogy az egykor Jeans Day napokat, mely ugyebár leginkább a hét péntekjére szokott esni, nevezzük át inkább; #SuitUpFriday -nak. Indítsunk egy mozgalmat, hogy „embernek” érezve ismét magunkat, legalább pénteken a közös webes megbeszéléseink alkalmával ismét öltönyt, vagy legalább nyakkendőt kötve legyünk fessek. Erre persze nem kötelezhető senki, de jópofa ötletnek, egyfajta stílusgyakorlatnak felfogható. Most megszólítom a hölgyeket is, próbálják ők is ki ezt az új karantén módit. Azt is értem, hogy a családosként online oktatásra is szabott szűk időnkben, illetve a család éhségét is táplálva, nagyon nehéz feladat, hogy most erre is figyeljünk. Gondoljunk viszont bele, hogy ez a vírus mentes időkben mennyire napi rutin volt, mert ugye nem barlanglakóként mentünk be dolgozni az irodába. Most sincs ez máshogy, csak a helyszín változott, a nappali, adott esetben a dolgozószoba, vagy ki tudja akár még egy szekrény belseje lett új irodának kijelölve. Ott legyünk ismét top outfitben legalább egy nap a héten!

homeoffice outfit  otthoni munka  otthoni stílus  maradj otthon
Érzed magad a fövenyes tenerparton ... akár 

  Remélem ezzel a komolytalanul komoly poszttal nem léptem bele sokak lelkivilágába, - elnézés IT szektor, mert tudjuk nélkületek ez a home office sem jöhetett volna létre, vagy azok sokasága, akiknek az otthon dolgozás sem megoldható – mert nem ez volt a szándákom, sőt nagy tisztelettel adózom nekik!

homeoffice outfit  otthoni munka  otthoni stílus  maradj otthon
Top(on)

  Indítsuk el tehát jövő héttől a #SuitUpFriday mozgalmat, terjesszétek az igét, osszátok meg ezt a bejegyzést, és ha gondoljátok küldjetek képernyőfotókat, hogy sikerült-e meglépni a bezártságunk magányában. Várom, és ha gondoljátok élen is járva jövő hét pénteken bemutatom, hogy ezt én minként éltem meg. Amúgy meg maradj otthon Győrfi Pállal! 

Barátsággal, még mindig a karanténban is;

Tibor

Tovább
Megosztom ezt a cikket


Mit hoz a tavasz ? 

Bővül az, ami eddig szűk volt? 

  Amikor átnéztem, hogy mit kellene felvenni 2020 tavaszán, vagy majd azt követő nyáron, aktuálissá vált az a gondolat, ami azt mondja; soha nem dobj ki ruhát, mert az még divat lehet ismét. Mondjuk ez nem nagy kunszt, mert kábé tíz évente ismétlődik valami, amit aztán cikinek tartunk, ha már egyszer kiment a divatból és mégis meglátjuk valakin, holott lehet ő az orákulum, mert tudta előre mi lesz a divat. Olyan ez, mint a „valódi” műbőrből készült autós tasi, nagyon necc volt, most meg ott libeg a LV kínálatában, na jó ott nem mű az a bőr, de csapnak le rá, mint egyszeri ember Kiszel Tünde naptárra.

 

A "drága" autóstasi 

   Most, hogy alig lett vége a slim fit és skinny fit harisnya szűk nadrágok divatjának, ami azt eredményezte, hogy voltak pasik akik úgy néztek ki mint a jóllakott pók egy légy pecsenye után, csak úgy csap le ránk a bővülés a derült égből, Ciaraként meglepve minket. Ha valaki tudott valamit és nem dobta ki a nyolcvanas években vett bőségrácolt nacijait, máris falngálhat fel és alá, mert divatos és stílusos lett. Vagy épp, aki rendszerváltás megérve ballagott el, és nem tudott megválni, - persze ha még felmegy rá - dupla gombolással kézsült halszálka mintás zakójától, nem kell aggódnia, mert ő lesz az street fashion sztárja mostanság. Nem tréfa ez a divat szakma, mert temetjük a tavalyit és dicsőítve üdvözöljük a tíz, húsz harminc évvel ezelőtti mintákat, stílusokat. Keresve vele milliókat, de közben meg termelve az ipari méretű hulladékot évente.

 

Talán ennyire azért nem kellen a "bővülés" ... 

   Ha ott van a gardrób mélyén a Hawaii és vagy cubai mintás ing, kihajtató gallérral, máris trendivé vállhatunk, és nem egy farsangi bulin. Hozzá máris jöhet egy szélesebb reverű zakó és egy bővebb szabású „gatsby nadrág”, magas derékkal, ebben te lehetsz a 2020-s évek „vezető sztájlisztje”. Nem is baj ez annyira szerintem. 

 

Magasított derekú nadrágok 

Kuba libre 

  Kittenberger és Pamapalini, de akár Teleki is megnyalta volna mind a tíz ujját, ha láthatta volna ezeket a többzsebes szafari kabátokat, zakókat, melyek jöttek divatba ismét hangos elefánt dörömböléssel, csak maradva az afrikai tematika mentén. Zárójelesen, mondjuk mi már ezt tudtuk, amikor R-GO Robi „csikidámban” nyomta a Gidákkal, hogy „Ballag a katona” vagy, hogy „Létezem”. Nagyjából ezzel meg is érkeztünk a korai nyolcvanas évek világába, ahol most parkolt le a villanymotorral hajtott Chevi Nova.

 

 

Safari hangulatban 

   Nézem a könnyebb lazább összeállításokat, és könnybe lábad a szemem, mert a casual nem engedi el a farmert sem, de nem ám. A „farmert farmerrel nem szabad” szabály sutba lesz dobva és komplett outfitek épülnek fel a tetőtől talpig „munkásruhára” szabva. Dzseki vagy zakó, farmerből, és hozzá a nadrág is, de még akár az ing, amit alá veszünk. Kultusz, ami a hetvenes évek végét mutatja, de közben ez már az elkövetkezendő évek stílusa.

 

Farmer, farmer hátán 

  Kiegészítők esetében a férfiaknak már nem lesz ciki, a kis oldalt átvetett táska, ami majd az „újhuszasévek” hasitasija csak ferdén viselve. A nyakkendő helyett jönnek a nyitott nyakú ingek, hozzá a reneszánszát élő nyaksálak.

 

Tasik nem a has alatt, oldalt ... 

  Mit mondhatnék? Szerintem, ha nem is rögvest, és nem azonnal, de idehaza is érezteti majd hatását, hogy a nagy nehezen elfogadottá tett rácsmintákat felváltják az egységes pasztellszínek, és „vadulást” az erősebb csíkok megjelenése adja majd a ruháknak. Ezzel elengedve az elmúlt évtizedet, hogy valami olyannal jöjjön az új, amit mintha már láttunk volna. Baj ez? Nem hinném, de egy biztos, a divat változó, a stílus pedig örök, ezt nem szabad elfeledni.

Barátsággal;

Tibor

Tovább
Megosztom ezt a cikket


Benne van az életed 

Egek ura ... mi van itt 

   Nemrég új ránéztem az Egek ura, (Eredeti cím: Up in the air) furcsa magyar címmel megáldott, amúgy szomorúan vidám Gorge Clooney filmet. A főhős inkább negatív, de szerethető figura, akinek az élete abból áll, hogy embereknek mondja meg a cégvezetők helyett, hogy mostantól nem alkalmazza őket. Amolyan „válságlovag”, akinek a munkát a baj adja. A másik foglalkozása, hogy életviteli előadásokat tart úgy, hogy a színpadon egy hátizsákkal szemlélteti, mennyi fölösleges dolgot cipelünk életünk során, amitől könnyedén szabadulhatunk meg, de valahogy ez sosem megy egyszerűen, ahogyan ez neki sem megy.

 

Egek ura Fotó : Filmplakát 

   A film amellett, hogy valóban szórakoztatóan emberi és talán szomorú, közben mégis két stílus ötletet adott számomra. Az egyik, hogyha rengeteget kell repülővel utaznod, és nem akarsz szobrozni a becsekkolásnál, legyen praktikus a cipőd, és használj loafert, mert könnyebb belőle kibújni, és utána vissza, ha teljes átvizsgálásra kerül sor. A második inkább a bevezető sorokban leírt hátizsák szemléltetővel áll szoros összefüggésben, mégpedig úgy, hogy valóban, ha nem az elvont tartalmat nézzük, rengeteg kacatot tudunk magunkkal cipelni táskánkban.

 

Túl kicsi is baj ... 

  Speciel én a munkámból kifolyólag hordom magammal az irodám, ami áll egy notebookból, jegyzetfüzetből, golyóstollakból, mobil töltőkábelek tömegéből, hozzá mobilaksi, pénztárca, tablet, és még ki tudja mennyi furcsa dolog, ami előkerülve meglepetést tud okozni nekem is, hogy az miként és hogyan került a táskába. Van egy táskamanó, aki tele pakolja. Azt szoktuk mondani, hogy a női táskák akár törpe atomerőművet is rejtenek magukban, aztán közben meg a férfiak sem panaszkodhatnak, ha belekukkantunk a kézi cekkereik belsejébe. Itt jött el a pillanat, és mert a rengeteg felesleges dologgal kitömötten, olyan stressznek tette ki cipzárt, hogy az egy szép őszi napon feladta az összetartást, és úgy nyílt ki, mint tavasszal a virág, többé összezárhatatlanul, hogy le kellett lecseréljem. Illetve cseréltem volna …

 

Cipelem az életem ... Fotó: Szabó Imre 

  Az új kézitáska kiválasztása akkora problémát okozott, hogy több hónapig gyötrődtem, mert vagy nem volt szép a formája, vagy ha az volt, akkor nem volt praktikus, vagy nem volt benne elég fakk. A táskás üzletek számtalan és számos kirakatát belső tereit, weboldalait kutatva, sem leltem rá a megfelelőre, ami pótolta volna sérült táskám. Aztán jött egy online hirdetés szembe velem valamelyik hírportált böngészve, a Trendhimről, hogy kézitáskákat is árulnak, és lám láss csodást megleletem azt, amit hónapok óta kerestem. Ár és minőség rendben, belső és külső fakkok mennyisége, cipzár, és a színe is tökéletes. Így lett új táskám, amit majd megint jól telepakolhatok felesleges, de szükségszerű dolgokkal.

 

Az új Trendhim táskám . Fotó : Sazbó Imre 

Amúgy, ha te is hasonló gondokkal küzdenél, és nem találod stílusodnak megfelelő táskád, vagy most kell egy új, mert a régit meguntad nem árthat, ha csekkolod ezt a linket. Tudjátok nem szoktam olyan dolgot ajánlani, amiben nem vagyok százszázalékban biztos, és ez biztos. Én nem csalódtam, remélem ti sem fogtok, hogy aztán legyen miből kipakolni, ha követed George tanácsait.

 

Benne van az életem. Fotó : Szabó Imre 

Barátsággal; 

Tibor 

Tovább
Megosztom ezt a cikket


Ne légy Boomer, Boomer!

Boomer mosoly 

   Minap rákerestem erre a manapság kedvelt angol szlengszó jelentésére, na nem azért, mert nem sejtettem, hogy mit takar a jelentés, de pontos meghatározására lettem kíváncsi. Aztán az első gugli célzás, a Gyakori Kérdések oldalt dobta fel, a következő kissé lehangoló kijelentéssel;

 

Ott a válasz! 

„Általában az idősebbekre (40+) használt szleng.” Holy shit, control alt del. Rángatózott a szemem és pörgettem le életem eddig eltelt pillanatait, hogy a francba lettem én 40+ általában idős ember? Aztán arra jutottam, hogy nem ez így nem lehet igaz, és lejjebb görgetve majdnem megnyugodtam, hogy ez így nem pontos, mert a Boomer generáció inkább az 1946 – 1964 között született generációra használt kifejezés. Benne az összes lesajnálással és megvetéssel. LOL. Az sem igazán nyugtatott meg, hogy a Gyakori kérdések oldalon, az első adott válasz, mármint a 40+ általában idős ember, esetén 87% -os tetszést aratott. Na ez remek. Jönnek a boldog semmire sem kellő idők!

 

Helló papa. 

   Boomer lett Tibor úgy, hogy észre sem vette. Hiába mondogatta magának hangosan, hogy a negyven az új húsz, illetve közeledve az ötvenhez, hogy az meg az új harminc, valahogy nem jött be és láss csodát Boomer lett. Innemtől kezdve áll a dolog, hogy a mai y – z generáció majd harsányan röhög azokon, amiket a stílusról vagy divatról írok. Megboomeresedtem. Ott ülök a virtuális karos fotelemben, és azt gondolom rohadt jó dolgokat írok, mondok és mindez még tetszik, holott marhára nem így van.

  Mit lehet tenni ez ellen? Dokihoz menjek, vagy kezdjek bele egy életmódváltásba, vegyek sportautót, és vagy motort, húszon éves lányokat kergessek? Kezdjek el tépett farmerben, vagy mackó alsónak tűnő naciban flangálni, magas szárú extra talpú sportcipővel? Dobjam el az összes nyakkendőm, és csak ha muszáj mert temetésre kell mennem (még nem a sajátomra, vagy ki tudja) vegyem fel az öltönyeimet? Jött ez a hülye Boomer dolog, és minden más lett.

 

Itt még csak a fal romos ? 

  Aztán úgy gondoltam, nem biztos, hogy annyira kifizetődő a motor, sem a sportkocsi, a szakadt farmerre meg úgy járnék, hogy véletlen a szakadás lyukán dugom ki a lában, a mackónacit meg gyerek kormomban is utáltam, a csajozás meg fiatalon sem ment annyira. Tehát nem csinálok magamból hülyét, Boomer maradok, mert nagyon nem lehet ezen már változtatni. Amúgy meg mégiscsak egy olyan területtel foglalkozom, ahol az "elboomeresedés" ellen azzal tudok tenni, hogy nem adom annál alább, amilyen vagyok. Közben meg bolondot sem csináltam magamból. A boomer létünk alapja, hogy ne adj okot arra, hogy tényleg Boomer légy. Mondhatta volna Szabó Péter is, de talán Coelho is megnyalná ezért a gondlatért mind a tíz ujját.

 

Örök tavasz legyen! 

  A stílusod a tied, így ne hibázz azzal, hogy a legújabb Y generációs trendnek akarsz megfelelni. Nem áll jól, szörnyen fogsz kinézni és valóban kiröhögnek majd legyintve, hali Boomer. Ezzel szemben az sem megoldás, hogy beleborulsz a megoldhatatlan problémába és Boomer léted összes sztereotípiáját magadra veszed. Slampossá válsz, egyre bővebb és kényelmesen terebélyesedő ruhadarabod lesz, hozzá érdekesebnél érdekesebb kalucsnikat (cipőnek nevezett dolog) veszel fel. Vonzalmad erősebb lesz az egykor még divatosnak sem mondott cuccok iránt, amik soha nem voltak azok, csak nem mertek szólni neked róla. Igénytelenséged odáig jut, hogy valóban megelégszel azzal, hogy a Boomerséged úgyis eljut a boldog békés taknyom – nyálam egybe folyó öregkorba, és akkor már úgyis minden mindegy. Lemondva az esetleges új ruhadarabok beszerzésééről és gardróbodból, mint Drakula várából úgy szállnak tova a dermedt denevérek, ha egyszer kinyitod az ajtaját. Erre lesz még időd majd, ha már tényleg nem lesz érdekes mit vettél fel sem magad számára, hát még a többieknek. Légy jó magadhoz, és ne légy Boomer, Boomer!

Barátsággal; Tibor

Tovább
Megosztom ezt a cikket


Gombhoz a kabátot? 

  Sokszor hallom, és olvasom hozzászólásokban, hogy minek nekem az öltöny vagy zakó, ha egy évben talán, ha egyszer veszem fel, ha van is bőven jó az, amit még két - három éve vettem magnak.

  Másik megszokott mondat, hogy a „flancos öltözködés”, és én két külön világ vagyunk. Ezek a mondatok azok, amiket azok szoktak írni, akik valóban nem szeretnek öltözködni, és nehezükre esik még a gondolata is, hogy új ruhát kellene venni, mert meghívták egy baráti, vagy családi nagyobb eseményre. Hány és hány fotó kerül így fel a közösségi média oldalakra, hogy kihízott vagy épp túl nagyra méretezett öltöny, zakó figyel a központi helyen lévő férfin, mert ő a legjobb barát, vagy a legközelebbi rokon. A ferdén és hosszúra kötött nyakkendőkről, a nadrághoz nem illő cipőkről már nem is beszélve.

 

Vannak "olcsó" megoldások

  Tudom, hogy ők azok, akiket legkevésbé sem érdekli az, amin itt ügyködöm, illetve nyomom, mint süket a csengőt, hogy mit mivel és miért. Viszont egy próbát azért megér, mert nem egy fecske csinál nyarat, de talán, ha többen osztják és viszik a gondolatokat, változhat valami. Nem arra gondolok, hogy akkor innentől kezdve azok, akiket a fenitek szinte hidegen hagynak, mint polgármestert az adriai jachtok, máris glancba vágják magukat és fejveszte rohannak a legközelebbi úri szabóhoz. Inkább néhány praktikát ajánlanék, a veszett fejsze megtalálása érdekében.

 

A zakó mérete

  Kezdjük rögvest egy alap dologgal, jobban mutat minden, ha mielőtt magunkra vennénk átnézzük. Kezdve ott, ha nem volt rajtunk már vagy az idők kezdete óta, hogy valóban megvan rajta minden, aminek meg kell lennie. Gombok a helyén, netán, ha még annyira új volt egykoron, hogy a különböző fércek még mindig megvannak, eltávolítjuk, gondolva itt a felesleges márka jelzésekre (lásd zakó ujja). Aztán ha átnéztük, vegyük fel magunkra, szigorúan tükör előtt. Szó nincs felesleges pipiskedésekről! Itt arra kell figyelni, hogy valóban nem lett azóta túl szűk, vagy túl bő, amióta szomorkodva ott lógott a szekrényed magányában.

 

Pár apró kiegészítő 

  Amennyiben szűk akkor azon már nehéz segíteni, mert a hátralévő "akármennyi" időben sem foguk vissza karcsúsodni eredeti versenysúlyunkra. Itt nincs más, mint egy újat beszerezni, ami már megfelel a méreteinknek. Ellenben viszont ha kifogytunk belőle, (inkább ez, ha már ...) vagy a szabása volt egykor ilyen, nem árthat egy kis igazítás. Én belátó vagyok, és ezért szerintem még egy kevésbé divatos zakót is rendbe lehet tenni azzal, ha magunkra igazíttatjuk. Ujjhossz és bőség bevétel, nevezzük karcsúsításnak, de akár még a gombozás újra gondolása sem istentől elrugaszkodott gondolat. Ugyan ez a móka lehetséges a nadrágra vonatkozóan is. Nem kell feltétlen új dolgokban gondolkodni, ha esetleg a már meglévőt korszerűsíthetjük. Talán ezekre a munkákra lehet még szabót találni, nem hinném, hogy lehetetlen küldetés lenne.

 

Nyakkendő trükk 

  Amint ezek a dolgok a helyre kerülnek máris másképp álnak majd a dolgaid. Nem kell szégyellni, ha mondjuk megnézel pár inspiráló képet, blogot, hogyan lehet a nyakkendőt megkötni vagy milyen szín illik a meglévő szettedhez. Új nyakkendő még mindig olcsóbb megoldás, mit a gombhoz venni egy új kabátot. Ezekkel operálva és pár kisebb beruházással (nem megruházás) öv, esetleg díszzsebkendő, új ing beszerzésével frissítheted a megjelenésed. A lényeg úgyis az összkép lesz, és nem az, mikori volt a zakó vagy öltöny.

 

Cipő és öv 

  Gondoskodj róla, hogy a cipőd tiszta és fényes legyen, ne rontsa el majd a végleges összképet, és ha kell mert már eltaposott a sarka, sarkaltasd meg, vagy szerezz rá új talpat. Ezek még mindig költségkímélőbbek mint újat venni, ha már semmiképp nem akarsz erre az útra tévedni.

  Remélem segíthettem egy más világot teremteni a megjelenésed körül úgy, hogy nem kellett nagy erőfeszítést tenned, és még a pénztárcád sem lett laposabb. Ne feledd; a kellemes megjelenés nem csak pénz kérdése. 

Barátsággal; 

Tibor 

Tovább
Megosztom ezt a cikket


Apróságok, de oda kellene figyelni rájuk!

divat hibák  stílus bakik  hétköznapi stílus
Nyakkendő és tásai 

  Van számos kis apró dolog, amire gyakorta még a legprofibban öltözködő férfiak sem figyelnek oda. Vagy mert a napi rohanás mellett „így sikerül”, vagy mert rossz beidegződés alakította ki ezeket. Nézzük közösen mire figyelj oda, hogy top legyen az outfited.

A nyakkendő, kötés utáni hossza.

divat hibák  stílus bakik  hétköznapi stílus
Levágták a végét, de pont ott. 

   Számos alkalommal látom, hogy amúgy nem rossz öltöny, szép ing és cipő kombinációja, megy a „levesbe”, mert vagy túl hosszúra lett hagyva a nyakkendő, vagy épp túl rövidre. A szakkönyvek úgy írják, bár én nem igazán kedvelem ezeket a sormentén sztorikat, hogy a nyakkendő vége pontosan az öv fellett pár milliméterrel kell, hogy végződjék kötés után. Persze subler nem kell hozzá, de erre érdemes odafigyelni. Amennyien túl rövidre lett kötve amolyan régimódi „szervusz elvtárs, érted jöttünk, nem ellened” típusú lesz míg, ha túl hosszú az akár étkezési problémákat is okozhat.

divat hibák  stílus bakik  hétköznapi stílus
Az öv. 

 Az öv hiánya.

  Stílus fotókon, blogger képeken, és intsa profilokon lehet látni, hogy gyakran nincs öv a férfiakon az öltönynadrágok fotózásakor. Ez azért van legtöbb esetben, mert ezer átöltözés után, már nem igazán ugrik fel az öv, illetve vannak nadrágtípusok, ahol pont az a cél, hogy lássák a derékszabását. A hétköznapokban ez ne legyen megszokott, csakis olyan nadrágok esetén kerüljük az öv viselését, amihez alapból nem kell, vagy nadrágtartót vettünk fel (leánykori nevén; hózentrógert) ebben az esetben pedig kifejezetten nem is illik nadrágtartót hordani, idézve a klasszikust: „ Hogy bízzak meg egy olyan férfiban, aki a nadrágjában sem bízik meg, mert öv mellé nadrágtartót is vett.”

divat hibák  stílus bakik  hétköznapi stílus
A zsebkendő mintája és színe, legyen eltérő a nyakkendőjétől

A nyakkendő és a díszzsebkendő mintája.

  A szettek átka, avagy „egység csomagban” kapott nyakkendők és díszzsebkendők felvételekor szokott előfordulni, hogy azonos mintázatú és anyagú nyakravaló és zsebbegyűrhető kerül a férfiakra. Nem szép, hiba és ha lehet kerüljük el. A nyakkendő mintája és színe nem lehet azonos a „zsepijével”.

divat hibák  stílus bakik  hétköznapi stílus
Gyűrődések elkerülése végett, használjon vasalót! 

Ing vasalás hiánya.

 Agyon tudjuk ütni a kollekciót, még ha az egy lezserebb, (más néven) casual szett, ha az ing nincs ropogósra vasalva. Ez hatványozottan igaz a fehér ingekre, mert ott még jobban látszódnak a gyűrődések és ráncok. Ez persze nem azt jelenti, hogy egész napunkat szobor merevségben kell tölteni, nehogy gyűrődjék az anyag, de legalább kora délelőttig ennek az állapotnak fent kellene maradnia.

divat hibák  stílus bakik  hétköznapi stílus
Van egy jó keféd? 

A cipő ápoltsága és a hozzávaló öv.

   Unalmas téma, de soha nem árt ismételni, hogy az övünk színe, és a cipőnk színe egyezőnek kell lennie. Barna cipőhöz nem veszünk kék övet, vagy feketét, vagy fekete cipőhöz kanárisárga övet. Ha már a cipőnél tartunk főbenjáró vétek, ha a cipőnk ápolatlan letaposott sarkú és gyűrődött bőrű. Mára már annyi lehetőség van arra, hogy gondozni tudjuk a lábunkra valókat, hogy nem lehet ez kifogás, és a műanyag sámfák ára sem csillagászati a sarkaltatást pedig gyorsszervizek is végzik. Ezzel persze együtt jár, hogy nem egy pár cipőnknek kellene lenni az évszakokat nézve, hanem legalább kettőnek, hogy azokat cserélve tudjuk hordani, elkerülve a fenti problémákat. Tudom már az is álom, ha legalább az a kettő megvan és ápolt.

divat hibák  stílus bakik  hétköznapi stílus
Mint James Bond. 

A gyűröttség úgy általában.

  Sajnos vannak anyagok, főleg a magas len tartalmúak, amelyek, ha akarjuk, ha nem mégis gyűröttek leszenek már abban a pillanatban amkor felvettük. Ellenben ez nem igaz más anyagokra persze, ha azok jó minőségű szövetből készültek. Így, ha egy szuper anyagú, ám gyűrött a zakó vagy a nadrág látható, az sajnos bizonyos mértékben a viselőjének a hibája, főleg, ha az már reggel ilyen. Vasaltass, vasalj!

divat hibák  stílus bakik  hétköznapi stílus
Nem minden fekete vagy fehér

  Sorolhatnám még a kis hibák tömkelegét, de mára legyen ennyi is elég, és talán ezzel is segítettem azon, hogy jobb képet mutasson a városi flaszter férfi társadalma.

Barátsággal;

Tibor   

Tovább
Megosztom ezt a cikket


Helló ősz, vártunk már!

Helló ősz, vártunk már! 

   Évszakoknak nem köszönünk, de most legyen ez kivétel, mert annyira elegem volt a napi 35 fok feletti átlag hőmérsékeltből, hogy már szinte megváltásként ért, hogy visszatérhettünk a viszonylag normál hőmérsékletekhez. Persze ebben is már mondhatjuk átmenet nélkül esünk a ló másik oldalára, mert 35 fok után rögvest 15 lesz, és ez már többnyire nem annyira vicces. Szóval itt van az ősz itt van újra, és emiatt outfitváltás következik, amikor előkerülnek a gardrób mélyéről a vastagabb anyagú ruhák.

 

Eshet eső, fújhat szél. 

 Na de mi lesz az idei ősz férfiakra vonatkozó divat slágere? Nagyjából ugyan az, mit tavaly ilyenkor és ezzel le is zárhatnám a szájtépést pont. Persze, hogy nem fogom mert azért lesz, amit feledhetünk és lesz olyan is, amit még jövő ilyenkor is jószívvel ajánlok.                                                                                                                             Kezdjük a színekkel elsőként. Nem okoz nagy meglepetést, ha azt mondom, hogy lecsengett a harsányság kora, már nyáron sem láttuk viszont azokat az erős színeket, ami még két évvel ezelőtt a férfiak stílusában. Az ősz színei a megszokott tónusokkal jönnek, közel a természet színeihez, barnák, zöldek, mélybordók és szürkék, de még a kék sötétebb árnyalatai is vendégek lesznek az őszi színpalettán.

 

Kissé sötétebb tónusok. Fotó: Debreczi János Zakó és mellény: Titem

A ruhák egyre inkább hagyják el a skinny fit vonalakat, és a slim fit is lazul. Örülhetnek azok, akik erre azt mondták; „hülye gyerek, kinőte a ruháját.” Mondhatjuk akár már bővülni látszik az a csini „gyatyaszár” is végre. A feszülő és testhez simuló darabok helyére inkább a regular fit vonalalak jönnek. Ez persze nem azt jelenti, hogy könnyelmű mód növelhetünk téli zsírpárnát. (Bár én speciel télen inkább fogyni szoktam, megvonva a sör lángos adagokat magamtól.) A bővebb szabású nadrágok és zakók mintázatánál megmaradtak és talán még kedveltebbek lettek a rácsok és kockák, de azért erősen jelen van az egységes színű, mintát mellőző darabok is.

 

Bordó rácsok "zártságában". Fotó: Debreczi János Zakó: Titem 

  A zakók és öltönyök esetén a klasszikushoz közelítő bőségráncok is felfedezhetők újra, amit a kétezres évek végén száműztek a divattervezők a csőszabás végett, mert a hatvanas évekbe lettünk szerelmesek. Összefoglalva úgy tűnik a hetvenes és nyolcvanas évek kevert trendjei térnek vissza.

 

Garbó az örök darab. 

  Ruhadarabokról írva, egy lazább lezserebb őszi szettnél a garbó alap lesz. Öltönyhöz ing és nyakkendő nélkül is viselhető alapdarab, ezzel tényleg elérve az igazi hetvenes évek „filingjéhez”.

 

Steppelt dzsekik lezser utcai viselet kelléke. 

  A mellények szerepe már tavaly felértékelődött, így ez marad az idén őszre is, és remekül fog különös eleganciát adni még a casual szettekhez is. A mellény lehet kétsoros, egysoros, és steppelt is, ami persze nem az, amit mi „NER kompatibilis egyenmellénynek” hívunk.

 

Egyedi mellény. 

  Mivel a hőmérséklet lassan a mediterrán őszöket idézi, így inkább a zakó alá vett kiegészítők kapnak nagyobb szerepet a ballonkanbátok helyett. Bár akik kedvelik nem maradnak le róla, mert a rövidített fazonú őszi kabátok is elérhetőek. Én nem tudtam mit kezdeni vele, mert ősszel túl sok volt, tavasszal meg még kevés, így inkább ott lóg hiábavalóságának magányában a szekrényben.

 

Nagyon vagányan. 

  Szerintem a felsorolt dolgok sokat segíthetnek, hogy megint elegánsan és stílusosan rugdalhasd majd magad előtt a lehulló sárguló faleveleket, persze ehhez meg egy jó őszi „csuka” sem árthat, de ebbe már bele sem fogoknék, mert az egy külön blogbejegyzés támája lesz. Addig pedig sok -sok őszi borozgatást, és kellemes indián nyarat kívánok.

Barátsággal;

Tibor

Tovább
Megosztom ezt a cikket


„Állítsátok meg a földet, ki akarok szállni."(Ismeretlen grafiti művész tollából)

Támasz, a szabály? 

  Egyszer egy zsidó barátom mondta, hogy annyi vallási szabályuk van, hogyha betartaná mindet nem érne rá semmire. Remélem ezzel még nem leszek antiszemitának bélyegezve, és nem sértettem meg senkit! Ami miatt ez eszembe jutott, hogy a divat és az öltözködés körében is annyi szabály és tradicionális dolog van. hogyha azt mind követve betartanák, nem lennének újító gondolatok, és nem születtek volna új stílusok.

 

Mi a szabálysértés a képen? Az autó tilosban parkol. 

  A példák sora, a teljesség igény nélkül. Ne vegyél fel kockás, rácsos mintát csíkos mellé! Aztán jön szembe velem az instán egy több százezres követői számmal rendelkező blogger, vagy egy remekül öltözött és stílusos férfi egy filmben kockás ing, hozzá egy halszálka mintás öltöny kombinációja van rajta, és nem lehet őket bántani. Nem lehetett azt mondani rájuk, hogy „bakker” ezek meg mit képzelnek. Mert nem bántó, és esztétikum szempontjából sem láttam rajtuk kivetnivalót.

 

A csőnadrág és a szűkítés, látványos formája. 

  Vagy ott van az örök dilemma, a szűkített és a lezserebb fazon harca. Jöttek a hatvanas évek, és a bőségráncok eltűntek, csőnadrággá vált az eddigi bővebb szarú naci, és a zakók is amolyan „kis hülye Pistike” látszatot keltették. Nézd csak a meg a Beatles fiúkat. Sokan kiabáltak és nem értették mi ez. Majd bevett lett és stílus, onnan elfogadott és még irányt mutató is. Az azt követő években és évtizedekben jöttek – mentek a szűkítés és a bővítés körüli polémiák. Mára ott tartunk, hogy majdnem mindegyik forma megmaradt, mondjuk a túl extrém mód, bő vagy túl szűk természetesen most is nevetség tárgyát képezi.

 

Pont jó, vagy túl rövid? Nadrágszár probléma. 

   A férfi stílusban szintén változó, de mégis valahol a kőtáblába vésett szabály, a nadrág szárának hossza. Ebben nem is lenne nagy eltérés, ha a közös nevezőt betartva látnánk viszont a modelleken. A cipőt éppen elfedő az alap, nem buggyanó szár, vagy a túlzásba vitt rövid bokalengetés lenne általános. Persze, hogy megy a vita … naná!

 

A két gombos zakó, egykor nem volt menő. 

   A zakó gombolása, a három gombos felül záródó, egykor nagyon menőnek számító, majd azt lecserélő két gombos és lejjebb záródó stílus, ami a mai trendet illeti. Vicces, hogy ezen is megy néha még a cicaharc, holott nagyjából mindenkinek igaza van. Jönnek mennek az évek, és ez vagy az lesz a zakó szabásának trendje, alapnak egy közös pont mard, hogy a zakó egy és állandó örök darabja lesz a férfiak elegáns megjelenésének. A mellényről nem is beszélve, hogy egykor VII. Edward király nem bírt a hasától a lovon úgy ülni, hogy ki ne gombolja a mellénye alsó gombját, innentől ez lett a szabály, ha mellény gombolása volt soron. Azóta szegény Edwardnak is mindegy lett, hogy gombolja a mellényt, de az „előírás” itt maradt ránk. Arról nem is beszélve, hogy ez amolyan városi legendából lett kritérium.

 

A mellény szűk alul, nyiss ki egy gombot. Így lett szabály. 

  

  A cipők alakja is átment egy sor változáson, hogy aztán megérkezzünk a mai elfogadott formához. Ki ne emlékezne még a kétezres évek kocka orrú cipőire, amire ma azt írjuk förtelmes. Akkor mindenki ezt hordta és kereste. Vagy ott van, a mára teljesen elfogadott hosszúkás hegyesebb keskeny kiképzésű, vonalvezetésű amolyan olaszos cipő modellek, egyesek szinte irtóznak a látványától is, - míg talán a többség – csakis ebben tudják a lábukat elképzelni. A cipőtalp is változott, és őrületeken esett át, az ötvenes évek magas gumitalpú surranói jöttek mára vissza, még olyan neves olasz manufaktúrák esetén, mint a Bontoni, vagy a GG.

 

 

Ajajj, a bohóc orrú cipő hol van már? 

   Ha szigorúak lennénk, azt mondhatnánk, hogy cipő csak kétfajta létezhet a Derby, vagy az Oxford alapszínekben és bőrtalppal. Aztán láss csodát, és máris új irányt vett mindkét régi bevált forma. Persze sajnos vannak itt is a konfekció ipar miatt kialakított rossz irányok, lásd „Kis MuK” felgörbülő orrú cipői egy három betűs márka esetén. Vettek egy sámfaszettet a gyártó sorra, mert olcsó volt és máris csak ebben látni férfi társaink sokaságát.

 

Merre tart a világ? A kényelem kora jött el. Brrrrr!!! 

   Rághatjuk a gittet, de egy dologban biztosak lehetünk, amig a föld forog és a divatipar dolgos mesterei iparkodva serénykednek, mindig lesz min vitatkozni, hogy ez miért jó, vagy épp miért borzalmas. Egy, ami mára biztos, hogy a kényelem egyre nagyobb úr lesz, így a szabályok felett inkább elsikló, vagy azt hanyagul kezelő divatirányzatok nyernek teret. Az, hogy ez mennyire nagy baj, vagy sem, én megítélni nem akarom, és nem is tudom. Ami viszont marad, hogy a stílus az örök, a többit meg megette a fene, így kár rajta vitatkozni, csatározni.

Barátsággal;

Tibor

Tovább
Megosztom ezt a cikket


 „A hülyék sosem elegánsak” (Giorgio Armani)

idézetek  divat  stílus  férfi stílus
Lefőtt a kávé .... 

 A címben lévő idézet talán a leginkább ide való, mert divat és stílus kérdése van porondon, akkor valóban csakis a legmegfelelőbb embertől kell idéznem. Lehet valami vagy nagyon extrém, vagy túl semleges, de a köztes állapot ebben az esetben is a valóban vállalhatatlant hozza elő belőlünk, ami leginkább a „hülyék” kiváltsága.   Ugye mi a tízmillió (már nem annyi, de reméljük lesz megint) foci, politika, atomfizikus, és stílus szakember országa vagyunk? Igen. Így bátran írhatom és írom is mire gondolok sorokba szedve az idézethez híven. A pontokat a facebook oldalamon kirakott képek alá érkező kommentek ihlették. (Sértődés ne essék, mert a mögöttes szándék inkább jobbító!)

idézetek  divat  stílus  férfi stílus
Trottyosan szép az élet! 

1, Utáljuk a túl rövidre szabott nadrágok szárát, ha azt stílus fotón látjuk, de elfogadjuk, hogy letaposott, duplán harmonikázó trottyos nadrágszárak futkároznak az utcán. Viszont, harsányan tudunk röhögni, ha ezt egy közszereplőn látjuk viszont.

idézetek  divat  stílus  férfi stílus
Dédapánk még hosszú ujjúban nyomta. 

2, A rövid ujjú ingek mellett hevesen érvelők a hőségre hivatkozva felejtik le, mint a rossz tanuló a másodfokú egyenlet megoldóképletét, hogy dédapáink a rekkenő melegben kezükben a kaszával hosszú ujjú ingekben arattak, de egykori kávéházak és éttermek főurai szintén karjukon a tányérokkal csakis hosszú ujjú ingekben, néhol még köpenyekben szolgáltak fel az ételeket.

idézetek  divat  stílus  férfi stílus
Szandi és zokni, vagy zokni se ... kellemes és kényelmes.

3, Undorodunk a zokni nélküli és / vagy a titokzoknival hordott bőr cipők, sneakerek látványától, de elfogadjuk, ha az utcán igénytelen láb higiénia mentes, pedikűrt messze kerülő szandálokból kikandikáló lábikók jönnek mennek, vagy éppen olyan zoknik melyeket nagyon régen vettek le a boltok polcairól, és már a pókháló szővi be a lábujjak hegyét.

idézetek  divat  stílus  férfi stílus
Baj lesz belőle ... 

4, Nem tudjuk elfogadni, ha valami úgy van szabva-varrva, hogy pontosan illeszkedik a viselőjének alkatához, mert túl szűknek, vagy túl rövidnek találjuk, alapból elfogadott ennek ellenkezője a legalább két számmal nagyobb ruhák lígő - lógó látványa, „mert úgyis bele fogsz hízni” személettel élünk bele a világba.

idézetek  divat  stílus  férfi stílus
Pont jó! Most mi a bajod vele? 

idézetek  divat  stílus  férfi stílus
Példa(kép). 

5, Minden, ami kicsit kilóg az átlagosan slampos viselettől szemet szúr, de nem bántja a szépérzékünk az általános igénytelenség.

idézetek  divat  stílus  férfi stílus
Mindenünk a mobil. 

6, Eltúlzott „luxus” dolognak tartjuk, ha valaki követi az adott divat trendeket, de elfogadjuk szemrebbenés nélkül, hogy a legújabb mobil legyen a kezünkben, abszolúte felesleges fejlesztésekkel felcicomázva és túlárazva. Visszük mintha ingyen adnák.  

idézetek  divat  stílus  férfi stílus
Hercegi elegancia, makulátlan és tökéletes. 

7, Stílus ideaként nevezünk meg olyan személyeket, ha divat kerül szóba, akik koruk miatt és pozíciójuk végett szabott kereteknek megfelelve kell, hogy öltözködjenek, de nem értjük meg, hogy a világ elenyésző részét képezik ők. (királyi házak hercegei, idősebb színészek, korosodó stílus tanácsadók) „Bezzeg ők tudják mi a stílus!”

idézetek  divat  stílus  férfi stílus
Mi tudjuk, hogy kell ezt! 

8, A divatra úgy tekintünk, mint egy matematikai feladatra, csakis szabályok szerint lehet művelni, de közben nem értjük meg, hogy mi az valójában; szabadság, művészet, életérzés. Porosodó szabálykönyvek és stílus lexikonok adatait mormoljuk, amit aztán mi sem tartunk be, de jópofa hangoztatni őket.

idézetek  divat  stílus  férfi stílus
Imádjuk őket, biztos távolságból. 

9, Imádjuk a déli országok lezser megjelenését, (Főleg, ha Talján!) de ha nekünk kellene elmozdulni abba az irányba, rögvest szúrós sün pozícióba merevedünk. („Ők megtehetik persze, mi nem.”)

idézetek  divat  stílus  férfi stílus
Őt ki irányította? 

10, Úgy gondoljuk, hogy egy „globális ultra liberális háttérhatalom” erőszakolja a férfiakra is az „elfogadott”, „megszokott” móditól való eltérő stílusokat és ezt, mint ige hirdetjük is bárhol bármikor, közben pedig azt látjuk, hogy ez valóságban teljesen máshogy van és volt, mert semmiféle „erőszakszervezet” nem akar senkire semmit ráerőszakolni.

idézetek  divat  stílus  férfi stílus
Szeretjük a "kényelmet". 

10 +1, Mindent felülírhat a kényelem és megszokás, mert az attól való eltérés félelmetes.

idézetek  divat  stílus  férfi stílus
Nem kell sok hozzá. 

  Bár csak ott tartanánk, hogy ezek a mondatok végre eltűnnének a süllyesztőbe! Helyette befogadóbban tekintenénk körbe a világban, kritikusabbak lennénk a saját környezetünkkel szemben, és nem sértődnénk meg, ha erről valakinek más véleménye van.  A merev és avítt álláspontokon kellene úgy változtatni, hogy közben ugyanúgy merevnek és avíttnak kellene lenni az igénytelenség, és nemtörődömséggel szemben. Minden mondatom mellé oda kell tenni, tisztelet a kivételnek, ami meg ugye erősíti a szabályt. Mondjam; sajnos!

Barátsággal; Tibor

Tovább
Megosztom ezt a cikket


40 az új harminc, az 50 meg a húsz?

Az örök fiatal Gianlucca Vacchi 

   A végletek országa vagyunk, pedig ezt inkább a nagyobb területű, és népesebb országokra szokták mondani. Én most ezt a „véglet” kérdését, a stílus és divat viszonylatára fordítanám le, vagyis a címben szereplő kérdést járnám körbe. Mi történik a férfiakkal, ha elérik a bűvös negyvenes sebesség korlátozó táblát, ne adj isten (vagyis adja csak, mert jó az így!) az ötveneset.

  A virtuális útelágazás, - mely szó, egykori miniszterelnökünk esetében is nehezen kimondhatónak bizonyult -, két ösvényt mutat. Az egyik a nagypapás, és egyre jobban elhanyagolt megjelenés vezető lejtős és tövisekkel körbevett susnyást. A másik a ragyogó, és mindent túlzásba vivő, széles sztráda, amin csak úgy suhannak tova a luxusautók. A totális leépülés, kontra a kort meghazudtolni vágyó örök tinédzser apuka. Egyik sem jó, de a középút valahogy csak nem talál magára, vagy ha igen nagyon kevés látszik belőle. Úgy gondlom, nem árthat néhány tanács a kilengések elkerülése érdekében.

Ne légy Télapu! 

  A négy X  azért is jó, mert már van annyi tapasztalat a hátunk mögött, hogy azokból építkezve felépíthetjük azt a stílust, ami valóban a mienk lehet. A divat és stílus között peresze van átjárás, de a, mint azt már többször emlegettük, a stílus nem megvehető. A korral előre haladva, inkább a stílus kerül előtérbe a divathóbotokkal szemben. Erre ügyeljünk első lépésként. Talán véssük is fel magunknak, hogy ott legyen mellettük, a hülye döntéseink elkerülése végett.

Mert van stílusa.

   A nadrágoknál egyre jobban kerülni lenne illendő, a skinny fit, extra slim fazonokat, ha csak nem rendelkezünk olyan alkattal, ami ezt még ebben a korban is megengedi. Helyette, maradhat a csőszár, de nem a szorosan a lábra, combokra tapadó, ami a pálcika lábakon járó hordótestet eredményezi. Az anyagok esetében, tudom nagy szerelem a farmer, de lehetőség szerint távolodjunk el napi szinten tőle, és inkább a vászon, és kord anyagok jelenjenek meg. A nadrág színeit tekintve, egyre jobban kellene kerülni a harsány színeket, nem azért, mert nem lenne meglepő egy kanárisárga naciban villantó negyvenes, de inkább lesz vicces, mint jófejség. Jöhetnek a sötétebb tónusok, de ezzel nem zártuk ki például a fehér színt. A chino nadrágoknál pedig nagyon jó a barna árnyalat, mert karaktert adhat.

Neki tényleg hihetünk?! 

  A felső ruházatban nem baj, ha már nagyobb méreteket választunk, persze ha azt sem visszük túlzásba, értve ezalatt a slim fazonok kerülést, mint a nadrágok esetében, nem olyan már az izomzat, ha volt egyáltalán, ami ezt vizuálisan elviselhetővé teszi. Lehet bővebb, és kicsit lazább, de szem előtt tartva azt, hogy mégsem a nagyfaterünk négy számmal nagyobb zakóit akarjuk magunkon tudni. Könnyed elhajlás jelentkezik a kötött holmik felé, ami nem baj, de itt is a mértékletesség a cél. Nem kell annak az unalmas kötött kardigános megjelenésnek lennie. A garbók és a pulóverek, ha méreten pontosak és nem feszülnek, de még nem xxxl méretűek, jók lesznek egy lazább casual megjelenésnél. Az ingek esetében nagy igazság az, hogy ezt a kort elérve jobb, ha többet takar, mint mutat. Jó kondiban lévő negyvenes pasik imádják a köldökig ( p@csig ) kigombolt mellkas szőrmét villantani. Maradva a témánál, nem kell itt sem ellazulni, és megint visszatérni a rövid ujjú ingekhez; ez ebben a korban sem stílusos, sőt!

Nyakkendős szerelem. 

   

  A nyakkendőhöz kötődő viszony - érted KÖTŐDŐ hahaha -  az öltöny esetében, egyre neuralgikusabbá válik ezt a kort elérve; mert vagy megvállunk tőle, és mintegy laza fiatalos trendi pasi hatását keltve, nem vesszük fel még akkor sem, ha az kötelező (nem szeretem ezt a szót, de!) lenne. Illetve egyre szerelmesebbek leszünk, abba az egyetlenegy szörnyű darabba, ami meg lett kötve egy életre, és a szekrényben tartava kényelemből tudjuk a nyakunkba akasztani indulás előtt. Javaslatom főleg, ha olyan helyen dolgozunk, ahol ezt még meg is követelik tőlünk, legyünk bátrak és vegyünk többet és szebbeket, hiszen lehet ez az időszak lesz az utolsó, amikor ezt a kiegészítőt még napi szinten hordhatjuk.

Loafer, vagy mokaszin a barátunk. 

   Cipők és lábbelik esetén sem mindegy már, hogy mit veszünk fel. Hajlamosak vagyunk a kor előrehaladtával is, mint általában, hogy elhanyagoljuk ezt a területet, hiszen a kényelem mindent visz elve alapján, nekünk már mindegy csak ne szorítson és olcsó legyen. Ebben a kényelem kérdése, még értető is, de nem mondana ellent az olcsóság sem a kívánalmaknak, az viszont már igen, ha ez a formátlan, és igénytelen területre visz bennünket. Nem megoldás minden helyzetre az sportcipő, és aza a bizonyos „fater cipő” sem. Lehetünk kényelmesen elegánsak, ha mondjuk egy belebújós loafert vagy mokaszint választunk, vagy a sportcipő helyébe, egy igényesebb vitorlás cipőre emlékezteztető csuka lép az életünkbe. Hidegebb napokon pedig a boka csizma, más néven a chelsea boots lesz a lábunkon.

Nem ripacs, stílusa van. 

   Külön téma lehet, hogy stílusunk a ruházkodás mellet, a megjelenés egyéb területére is kiterjesszük, haj, körmök, arcszőrzet, egyéb prémek megjelenése ott, ahol eddig nem volt, de a bőrápolás sem lenne elhanyagolható ezt a nemes férfikort elérve. Ez viszont már egy hosszabb regényt is megérne, de ma erre futotta csak. A lényeg, hogy nem minden annyira trendi, mint az olaszok botrányhőse, a blog vezető képén látható Gianluca Vacchi, aki korát meghazudtolva tetováltatja tele magát akár a wc-n ülve is, és követve a Berlusconi múmiává váló mosolyát a sok plasztikától, jön majd idén az VOLT fesztiválra, mert most épp DJ lett.     Ezzel nem azt mondtam, hogy hajts fejet az idő múlásának, és legyél koravén, de nem baj, ha nem követed azt a vonalat sem, ahol a kapuzárási betegségtől szenvedő pasik viccei születnek.

Barátsággal;

Tibor

Tovább
Megosztom ezt a cikket

«
1234

Tibor Stílus Lapja

blogavatar

"A stílus a legegyszerűbb módja annak, hogy valami bonyolultat közöljünk másokkal." (Jean Cocteau)

Hirdetés

Like vadász! T.S.L Facebook

Hirdetés

Hirdetés

Instagram @tiborstiluslapja

YouTube - Feliratkozás

T.S.L - Pinterest

Címkefelhő

férfidivat (74),tiborstíluslapja (73),stílus (63),Tiborstiluslapja (56),tsl (54),divat (46),blog (45),tiborstíluslapja (39),facebook (28),blog (28),reblog (27),férfidivat (27),divat (27),reblog (25),instagram (24),stílustippek (24),tslstyle (23),stílus (22),tumblr (20),tslstyle (19),blogger (19),tibor (19),origo (18),nyár (18),tsl (16),férfidivat világ (14),stílus blog (14),instagram (13),zakó (11),férfi (11),cipő (11),tavasz (10),öltöny (10),facebook (10),stílustanácsok (10),zokni (10),ferfidivat (10),stílustippek (9),tibor (8),stílustanácsadás (8),origo (8),ősz (8),tumblr (8),cipő (7), stílus (7),öltöny (7),ferfi divat (7),style (7),hétvége (7),vásárlás (6),ing (6),őszi divat (6),TSL (6),YouTube (6),blogger (6),öltönyök (6),outfit (5),öltözködés (5),nyakkendő (5),outfit (5),férfi divat (5),elegancia (5),origo.hu (5),tavasz (5),zakó (5),férfiak (5),stilusmustra (4),tél (4),megjelenés (4),origo.hu (4),stilusikon (4),divatsprint (4),cipők (4),divat blog (4),kabát (4),mit vegyek fel (4), férfidivat (4), stílustippek (4),tiborstiluslapja (4),Facebook (4), divat (4),Instagram (4),stílusblog (4),shopping (3),mit vegyek fel (3),shopping (3),karóra (3),karácsony (3),webshop (3),férfiak (3),digel (3),óra (3),óra (3),színek (3),méretes szabóság (3),megjelenés (3),nyári divat (3),ingek (3),ruha (3),hétfő (3),style (3),stílustanácsadás (3),nadrág (3),meleg (3),cipők (3),színek (3),stílusblog (3),péntek (3), (3),zakók (3),férfi stílus (3),nyár (3), férfi stílus (2),képek (2),nyaralás (2),menstyle (2),mi lesz a divat (2),nadrág (2), férfistílus (2),sportcipő (2),edzőcipő (2), vlog (2),divat blog (2),őszidivat (2),tv (2),munkaruha (2),negyven felett (2),férfi divat blog (2),www.tiborstiluslapja.hu (2),stílustanácsok (2),szemészet (2),férfidivat ing stílus botrány rövid ujjú (2),látás (2),online (2),Budapest (2),mensfashion (2),fashion (2),üzletajánló (2),esküvő (2),digel (2),TSL (2),mensfashion (2),loafer (2),tanácsok (2),férfiékszer (2),szabóság (2),féfridivat (2), tibor stílus lapja (2),sapka (2),férfi divat (2),hideg (2),szürke (2),YouTube (2),tibor stílus lapja (2),stílus blogger (2),stílus blog (2),férfistílus (2),ősz (2),turkáló (2),farmer (2),zokni (2),barna (2),Pink (2),piros (2),hétköznap (2),eső (2),férfi cipő (2),esküvő (2),hétvégi divat (2),fiúk (2),hipszter (2),Friday style (2),póló (2),munkanap (2),órák (2),táskák (2),zakók (2),casual (2),Weekend (2),casual style (2),sztárok (2),casualstyle (2),nyakkendő (2),stílusok (2),vásárlás (2),csokornyakkendő (2),ideális férfi (1),szandál (1),táska (1),új kollekció (1),second hand (1),tabu (1),bag (1),ujjatlan póló (1),nyári megjelenés (1),izomtrikó (1),pinterest (1),hátizsák (1),sporttáska (1),meleg időjárás (1),comfort fit (1),tommy hilfiger (1),ralph lauren (1),suitsupply (1),digel store budapest (1),40 felett (1),thomas breitling (1),mozi sztárok (1),Torrente (1),apák napja (1),slim fit (1),extra slim fit (1),stílustalanság (1),rossz példa (1),politika (1),styleblog (1),casual outfit (1),regular fit (1),mintás zokni (1),fiatalok (1),fiatal férfiak (1),farmeres (1),válaszok (1),kérdések (1),inspirációk (1),digel store budapest (1),outfittipp (1),tiborstílsulapja (1),bakik (1),szabóság (1),méretek (1),amerikai álom (1),sorozatok (1),casual outfit (1),filmek (1),www.tiborstiluslapja.hu (1),chino (1),komment (1),selejtezés (1),ruházat (1),trollok (1),rólatok (1),póló (1),happy (1),napszemüvegek (1),lencsék (1),skinny fit (1),farmer (1),ruhatár (1),Bermuda (1),szabad szemmel (1),éleslátás (1),antidivat (1),piké póló (1),super size (1),big (1),stílustnácsok (1),nagy méret (1),xxl (1),közösségi média (1),algoritmus (1),stílustipp (1),ébredés (1),intasgram (1),szemüveg (1),kotaktlencse (1),szemünkfénye (1),optimum látásjavító lézerközpont (1),ebredes (1),munka (1),lájkvadász (1),kedvelés (1),mozi (1),lézeres szemműtétek (1),optimum szemészeti központ (1),rangsor (1),színes zokni (1),honor8 (1),4skandinavia (1),látásvizsgálat (1),4_skandinavia (1),facebook adatok (1),locsolós (1),húsvét (1),Google Play app (1),dánia (1),jack&jones (1),casual (1),megelőzés (1),glaucoma (1),okos (1),eiffel szalon (1),május (1),nyakkendők (1),ingek (1),menstyle (1),willsoor (1),cotton&silk (1),olaszok (1),tiborstiluslapja (1),hőség (1),fotó Galló (1),bloggervilág (1),pinterest (1),ajánlat (1),stílus-tanácsadás (1),lakodalom (1),esküvők (1),bolt (1),pláza (1),dove (1),fashionblogger (1),vélemény (1),üzlet teszt (1),állásinterjú (1),győzelem (1),győztesek (1),piac (1),ruhadivat (1),tanácsadás (1),internet (1),webshop (1),videó (1),web (1),selfie (1),(1), tavaszi nyári stílusok (1),vallomás (1), önarckép (1),stílushibák (1),trendhim.hu (1), nyakkendő (1), sál (1), díszzsebkendő (1), bloggerélet (1),szakáll (1), (1), cipők (1), makkos cipő (1),nyári stílus (1), divatos férfiak (1), borbély (1), fodrász (1), férfiak (1), bálás ruha (1), turkáló (1), maximillian buchkarest (1), fashion week (1), humor (1),divat show (1), szabóság (1), hanyagság (1),fetis (1),méretvétel (1),hétköznapi stílus (1), casual (1),v kivágású póló (1), v nyakú (1),turi (1), farmernadrág (1), farmer (1), farmer és mellény (1),tramarossa jeans (1),táska (1), férfi táska (1), snassz (1), eltűnő kiegészítők (1),boomer (1), öltözködési tanácsok (1),alapok (1),divat hibák (1), stílus bakik (1), hétköznapi stílus (1), középkorú lettél (1), férfi kézitáskák (1), otthoni munka (1), otthoni stílus (1), maradj otthon (1),homeoffice outfit (1), trendek (1), nyár (1), újragondolt stílus (1), őszi férfidivat (1), őszi divat (1), realitás (1),idézetek (1),divat világa férfidivat stílus elegancia pepita eszterházy kockás (1), valóság (1),stílusálmok (1),rövidnadrág (1), térdnadrág (1), nyári outfitek (1),szabályok (1), stílus kötelmek (1), tudatosság (1), felelősség (1),őszi stílus (1), környezeti válság (1), tragédia (1), stílus irányzatok (1),Amazónia (1), lezser elegancia (1), kényelem (1),borosta (1),férfi ápoltság (1),tsltstyle (1),panasonic borotva (1),viselkedés (1),kütyük (1),tsltyle (1),hétköznapok stílusa (1),leica sofort (1),fotózás (1),tíz százalék (1),kedvezmény kupon (1),1861 pécsi kesztyűmanufaktúra (1),TSL10 (1),hamerli (1),leica budapest (1),influencer (1),pécsi kesztyű (1),mobiltelefon (1),xiaomishop.hu (1),konfekcio (1),negyven felett (1),életvitel (1),fagy (1),tél (1),tsl kollekció (1),ceremónia ruha (1),dzseki (1),ajándék (1),gift (1),eiffel szalon (1),kollekció (1),xiaomi mi A1 (1),party (1),orogo.hu (1),buli (1),év vége (1),ajándék ötletek (1),mobil (1), videa.hu (1), videó (1),pulóver (1),Titem Öltönyüzlet (1),félelmek (1), outfit (1), italy (1),ferfi divat (1), TSL (1), blog (1),kötött ruha (1), szokások (1),Celeb (1), zakó (1), cipő (1),pulóverek (1), ing (1), tslstyle (1),sprezzatura (1),karácsonyi öltözködés (1),suit (1),lézeres szemműtét (1),Tibor Stílus Lapja (1),téli tippek (1),xiaomi (1),kesztyűk (1),tsl10 kód (1),éles látás (1),optimum látásjavító lézerközpont (1), óra divat (1), karóra (1), férfi órák (1), divat órák (1),Színház az egész világ! (1),műtét (1),tibor stílus lapja (1),esküvő kiállítás (1),boat shoe (1),nyakkendőnélkül (1),casual divat (1),hétvégi divat (1),zokni nélkül (1),hármas ajánlás (1),elegancia a hétköznapokon (1),férfiruha (1),téli divat (1),férfi divat blog (1),hipszter (1),botrány (1),tibor stíluslapja (1),James Bond (1),színek és formák (1),stílus hipszterek (1),divat máshogy (1),különcségek (1),konvencio (1),kék (1),válltáska (1),bőr (1),mit vegyek meg (1),hasi tasi (1),nejlonszatyor (1),ami a kabátról tudnod kell (1),Táska (1),férfi táska (1),cipőtrend (1),férfi cipők (1),startup (1),Budapest (1),kergetjük az amerikai álmot (1),style&dirt (1),divatpóló (1),színes cipők (1),pólódivat (1),film (1),Tom Ford (1),party (1),okos óra (1),férfidivat blog (1),alsónemű (1),boxer (1),hipszterek (1),dress me and you (1),fecske (1),kockák (1),rácsok (1),szürke ötven árnyalata (1),burberry (1),szürkeség (1),hétköznapi gondok (1),paul hewitt (1),kockás ingek (1),férfi ing (1),dapper (1),New York (1),hideg (1),sál (1),hajtogatás (1),esős időjárás (1),zsebkendő (1),mozi (1),spectre (1),színes ruhák (1),nagykabát (1),díszzsebkendők (1),nők (1),nők férfi ruhákban (1),mi legyen alul (1),ár (1),DW (1),férfiékszer (1),férfióra (1),őszi divat (1),átmeneti kabát (1),Filmek (1),pride (1),férfias (1),Kémek (1),Terminator (1),menfashion (1),Blogger (1),ügynök (1),nők (1),meleg buszkeseg (1),stílusikonok (1),balaton (1),nyaralunk (1),pitti uomo (1),James Bond (1),sztereotípiák (1),exrtém (1),esztétikum (1),klasszikus értékek (1),presszo (1),cipőápolás (1),júlisu (1),ristretto (1),kávé (1),casualday (1),laza divat (1),cipőmánia (1),nyáridivat (1),strand (1),nem modell (1),kiegészítők (1),gucci (1),valóság (1),hasznos (1),városi divat (1),Helló július (1),hurrá nyaralunk (1),öv (1),gyerek (1),twitter (1),zenész (1),reggelek (1),gyerekdivat (1),esernyő (1),kabát (1),Korosodó férfiak (1),tv sztár (1),magyar férfi (1),anyakomplexus (1),mandzsettagomb (1),férfiingek (1),anyacsakegyvan (1),anyuci pici fia (1),féfri (1),nők és férfiak (1),korai ősz (1),nyári napok (1),Schiffer Miklós (1),nyakkendő nélkül (1),mukaruha (1),fehér (1),nadrágtartó (1),férfiöv (1),kék (1),nyárutó (1),srácok (1),double monk (1),két soros (1),forrónapok (1),kölykök (1),jóslatok (1),bordó (1),propeller (1),kötött holmik (1),pulóver (1),ruha (1),kövérség (1),digel márkaüzlet (1),sulyproblema (1),xxxl (1),dress code (1),kód (1),szabályok (1),dress code (1),anyák napja (1),ballagás (1),olasz divat (1),nadrághossz (1),május (1),édesanyák (1),sztárok (1),anyukák (1),fogyókúra helyett (1),titokzokni (1),nadrágtartó (1),hózenetróger (1),férficipők (1),vasalási trükkök (1),Tiborstíluslapja (1),farmering (1),farmernadrag (1),faros (1),szombat (1),pazarlás (1),hibák (1),ne vedd meg (1),intsagram (1),karóra divat (1),idő (1),pénzkidobás (1),hétfő (1),chino nadrág (1),nyári divat (1),Az enek iskolaja (1),média (1),férficipők (1),műsor (1),stílus tsl tiborstíluslapja tibor stílus hibák stílus tippek férfidivat blog blogger facebook instagram (1),divat diktátor (1),tv2 (1),stylstyle (1),derby (1),oxford (1),rebblog (1),bespoke (1),buzi (1),tasse loafer (1),penny loafer (1),sámfa (1),sneekres (1),stl (1),színes (1),xiaomi (1),kínai kütyü (1),kütyübuzik (1),telefon (1),mobil stílus (1),esküvő férfi szemmel (1),colors (1),idézetek (1),business (1),is kedvel (1),férfidivat elemzés (1),Magyarország szépe (1),mert ő (1),kirakja az origó (1),kedd (1),hátha (1),egy év (1),öltönyösök (1),férfi ruhák (1),hétköznapok (1),hét napjai (1),őszi ruhák (1),téli divat (1),summer (1),ruha vásárlás (1),boltok (1),munkaruha (1),kamaszok (1),este (1),fröccs (1),sapka (1),drága óra (1),luxusóra (1),kamasz divat (1),Naközben (1),mokaszin (1),dzsekik (1),Skagen (1),daniel wellington (1),búcsúbejegyzés (1),zeppelin (1),őszi férfidivat (1),garbó (1),mama kötötte (1),téli férfi divat (1),csá (1),helló (1),kabátok (1),télikabát (1),őszi ballonkabát (1),nemciki (1),makkoscipő (1),zokninélkül (1),férficipő (1),kalap (1),kötött sapka (1),bloggerek (1),hipster (1),téli ruházat (1),könyv (1),Schiffer Miklós (1),cipész (1),mester cipész (1),micottini (1),ékszerek (1),leárazás (1),karkötők (1),magyar férfi (1),fashion (1),kommentek (1),Hank Moody (1),január (1),ékszer készítés (1),egyedi cipők (1),Prada (1),karkötők (1),karácsonyi vásár (1),bóvli (1),panama kalap (1),siltes sapka (1),kemény kalap (1),borsalino (1),gagyi (1),laza szerkók (1),próba vásárlás (1),könnyed (1),öltönyök (1),vásárlás próba (1),internet (1),megbízhatóság (1),botrány (1),stílushibák (1)