homeoffice outfit  otthoni munka  otthoni stílus  maradj otthon
Erre vágytunk? 

  Nagyban felértékelődni látszik a „homofiszban” az a pont, amikor a kollégák virtuális megbeszélésre hívnak, mert végre a „szöszmöszmackó”, „susimusimelcsi”, és atlétatrikó helyett, embernek érezve magad felvehetsz egy rég nem látott inget, vagy akár zakót is. Hozzá tenném, elég érdekesen veszi ki magát, ha ez a meeeting kora reggeli időpontra lett rakva, és a család valamelyik tagja átúszik a kamera hátsó traktusában épp neglizsében (magyarul, alsóruházat, vagy hálóruha) félálomban keresve a kávét, vagy vajazva a kiflit a gyereknek.

homeoffice outfit  otthoni munka  otthoni stílus  maradj otthon
Gyerek és munka, gyerekmunka. 

  Mennyire vágyott pillanatok voltak normális esetben, hogy haza érve, levedd a nap végére már bilincsnek érzett nyakkendőd, vagy szűk öltönyöd és inged, hogy kisgatyában feküdj keresztbe a kanapén. Most pedig ugyan még két hét sem telt, de vágyod, hogy ismét pattanjon le a gomb a legújabb mellényedről, vagy a frissen vasalt ing illata csapjon meg, mert ettől érzed magad embernek. Most jött el az alagsori irodába szorult IT -s srácok ideje, akik már előre látták, hogy nem kell mindig az a nagy cicoma. Jó lesz a hetes váltású póló, hozzá a sarokban is egyedül megállni képes farmer, cipő meg ha már nem fagy minek is, mert a papucs, vagy szandál tökéletes megoldás. Ők tudták előre, mi lesz a karanténoutfit.

homeoffice outfit  otthoni munka  otthoni stílus  maradj otthon
Látom elérted a szervert. 

   Mi meg akik pomádé királyként éltük tücsök napjainkat, most pislogunk, mint gyalogbéka a gólya szájában, hogy van még remény megvillantani a legutolsó divat szerinti szettjeinket. Bár, ahogy múlnak a napok egyre reménytelenebbnek látszik ez, mert a sávszélesség adta webkamerakép sem túl éles, így az Eszterházy mintás zakónk árnyalata sem pontosan kivehető, hogy az kék, vagy épp szürke. Anyaga pedig a legdrágább szövet, amit egy stílusguru beszélt ránk nettó hatszáz misiért. Minek is …

homeoffice outfit  otthoni munka  otthoni stílus  maradj otthon
Legatyásodva .. 

  Nem az én brainsotrming ötletem tárom elétek, de mégis a közösségi térnek köszönhető lett, hogy az egykor Jeans Day napokat, mely ugyebár leginkább a hét péntekjére szokott esni, nevezzük át inkább; #SuitUpFriday -nak. Indítsunk egy mozgalmat, hogy „embernek” érezve ismét magunkat, legalább pénteken a közös webes megbeszéléseink alkalmával ismét öltönyt, vagy legalább nyakkendőt kötve legyünk fessek. Erre persze nem kötelezhető senki, de jópofa ötletnek, egyfajta stílusgyakorlatnak felfogható. Most megszólítom a hölgyeket is, próbálják ők is ki ezt az új karantén módit. Azt is értem, hogy a családosként online oktatásra is szabott szűk időnkben, illetve a család éhségét is táplálva, nagyon nehéz feladat, hogy most erre is figyeljünk. Gondoljunk viszont bele, hogy ez a vírus mentes időkben mennyire napi rutin volt, mert ugye nem barlanglakóként mentünk be dolgozni az irodába. Most sincs ez máshogy, csak a helyszín változott, a nappali, adott esetben a dolgozószoba, vagy ki tudja akár még egy szekrény belseje lett új irodának kijelölve. Ott legyünk ismét top outfitben legalább egy nap a héten!

homeoffice outfit  otthoni munka  otthoni stílus  maradj otthon
Érzed magad a fövenyes tenerparton ... akár 

  Remélem ezzel a komolytalanul komoly poszttal nem léptem bele sokak lelkivilágába, - elnézés IT szektor, mert tudjuk nélkületek ez a home office sem jöhetett volna létre, vagy azok sokasága, akiknek az otthon dolgozás sem megoldható – mert nem ez volt a szándákom, sőt nagy tisztelettel adózom nekik!

homeoffice outfit  otthoni munka  otthoni stílus  maradj otthon
Top(on)

  Indítsuk el tehát jövő héttől a #SuitUpFriday mozgalmat, terjesszétek az igét, osszátok meg ezt a bejegyzést, és ha gondoljátok küldjetek képernyőfotókat, hogy sikerült-e meglépni a bezártságunk magányában. Várom, és ha gondoljátok élen is járva jövő hét pénteken bemutatom, hogy ezt én minként éltem meg. Amúgy meg maradj otthon Győrfi Pállal! 

Barátsággal, még mindig a karanténban is;

Tibor