Boomer mosoly 

   Minap rákerestem erre a manapság kedvelt angol szlengszó jelentésére, na nem azért, mert nem sejtettem, hogy mit takar a jelentés, de pontos meghatározására lettem kíváncsi. Aztán az első gugli célzás, a Gyakori Kérdések oldalt dobta fel, a következő kissé lehangoló kijelentéssel;

 

Ott a válasz! 

„Általában az idősebbekre (40+) használt szleng.” Holy shit, control alt del. Rángatózott a szemem és pörgettem le életem eddig eltelt pillanatait, hogy a francba lettem én 40+ általában idős ember? Aztán arra jutottam, hogy nem ez így nem lehet igaz, és lejjebb görgetve majdnem megnyugodtam, hogy ez így nem pontos, mert a Boomer generáció inkább az 1946 – 1964 között született generációra használt kifejezés. Benne az összes lesajnálással és megvetéssel. LOL. Az sem igazán nyugtatott meg, hogy a Gyakori kérdések oldalon, az első adott válasz, mármint a 40+ általában idős ember, esetén 87% -os tetszést aratott. Na ez remek. Jönnek a boldog semmire sem kellő idők!

 

Helló papa. 

   Boomer lett Tibor úgy, hogy észre sem vette. Hiába mondogatta magának hangosan, hogy a negyven az új húsz, illetve közeledve az ötvenhez, hogy az meg az új harminc, valahogy nem jött be és láss csodát Boomer lett. Innemtől kezdve áll a dolog, hogy a mai y – z generáció majd harsányan röhög azokon, amiket a stílusról vagy divatról írok. Megboomeresedtem. Ott ülök a virtuális karos fotelemben, és azt gondolom rohadt jó dolgokat írok, mondok és mindez még tetszik, holott marhára nem így van.

  Mit lehet tenni ez ellen? Dokihoz menjek, vagy kezdjek bele egy életmódváltásba, vegyek sportautót, és vagy motort, húszon éves lányokat kergessek? Kezdjek el tépett farmerben, vagy mackó alsónak tűnő naciban flangálni, magas szárú extra talpú sportcipővel? Dobjam el az összes nyakkendőm, és csak ha muszáj mert temetésre kell mennem (még nem a sajátomra, vagy ki tudja) vegyem fel az öltönyeimet? Jött ez a hülye Boomer dolog, és minden más lett.

 

Itt még csak a fal romos ? 

  Aztán úgy gondoltam, nem biztos, hogy annyira kifizetődő a motor, sem a sportkocsi, a szakadt farmerre meg úgy járnék, hogy véletlen a szakadás lyukán dugom ki a lában, a mackónacit meg gyerek kormomban is utáltam, a csajozás meg fiatalon sem ment annyira. Tehát nem csinálok magamból hülyét, Boomer maradok, mert nagyon nem lehet ezen már változtatni. Amúgy meg mégiscsak egy olyan területtel foglalkozom, ahol az "elboomeresedés" ellen azzal tudok tenni, hogy nem adom annál alább, amilyen vagyok. Közben meg bolondot sem csináltam magamból. A boomer létünk alapja, hogy ne adj okot arra, hogy tényleg Boomer légy. Mondhatta volna Szabó Péter is, de talán Coelho is megnyalná ezért a gondlatért mind a tíz ujját.

 

Örök tavasz legyen! 

  A stílusod a tied, így ne hibázz azzal, hogy a legújabb Y generációs trendnek akarsz megfelelni. Nem áll jól, szörnyen fogsz kinézni és valóban kiröhögnek majd legyintve, hali Boomer. Ezzel szemben az sem megoldás, hogy beleborulsz a megoldhatatlan problémába és Boomer léted összes sztereotípiáját magadra veszed. Slampossá válsz, egyre bővebb és kényelmesen terebélyesedő ruhadarabod lesz, hozzá érdekesebnél érdekesebb kalucsnikat (cipőnek nevezett dolog) veszel fel. Vonzalmad erősebb lesz az egykor még divatosnak sem mondott cuccok iránt, amik soha nem voltak azok, csak nem mertek szólni neked róla. Igénytelenséged odáig jut, hogy valóban megelégszel azzal, hogy a Boomerséged úgyis eljut a boldog békés taknyom – nyálam egybe folyó öregkorba, és akkor már úgyis minden mindegy. Lemondva az esetleges új ruhadarabok beszerzésééről és gardróbodból, mint Drakula várából úgy szállnak tova a dermedt denevérek, ha egyszer kinyitod az ajtaját. Erre lesz még időd majd, ha már tényleg nem lesz érdekes mit vettél fel sem magad számára, hát még a többieknek. Légy jó magadhoz, és ne légy Boomer, Boomer!

Barátsággal; Tibor