web webshop internet tiborstíluslapja online  piac  stílustippek férfidivat  tanácsok  tsl tslstyle

  Olvastam egy bejegyzést, hogy egyre népszerűbb a „nagy vízen túl” a webes vásárlás a ruházati termékek, divat cikkek esetében, és ez nem csak az egyszerűen megvehető cipő, vagy nullszériás kiegészítők piacán jelentkezett tömegével. Mivel a fiatal felnőtt (jó legyen, mondjuk tini) célcsoport, már nem tartja a plázázást olyan trendi dolognak, mint egykor. Persze helyette növeli a zsírpárnát, mert ki sem mozdul a monitor elől, tömi magába az egészségtelen cuccokat, és röhög a szülein, amikor azok azt mondják, hogy gyere, veszünk neked egy – pár jó ruhát. Gondolhatjuk ez is egy tengerentúli mese, de mint minden egyszer begyűrűzik ide ez is, mint sok minden más. ( Hülyeség … ?) web webshop internet tiborstíluslapja online  piac  stílustippek férfidivat  tanácsok  tsl tslstyle  

   Számos márka, vette a fáradságot és feladva eddigi webellenes magatartását, elindította az online piacterét, hogy elkerülje a fogyasztó, vásárló vesztést. Vagyis a költséges üzlet fenntartás helyett, nyomul a web2-n. ( Nem tudom mi az, de jól hangzik! ) Sokan már idehaza is ebből a tömeges nyomulásból kimaradva szeretnek online vásárolni, és inkább vállalják a rizikót, hogy lehet egy – két esetben mellé nyúlnak méret szempontjából, de legalább nem kellet könyörögni az eladónak, vagy megküzdeni a kuponnal hadakozó nők seregével, az adott napokon. Nem, nem azokon a napokon! Sok előnye van ennek is, de persze a hátrány is annyi. Mert ugye nyomjuk a gombokat, nézzük a képeket, hogy milyen a színe, és pont a többféle monitor beállíts miatt, „hupikék törpikék” jönnek elő. Aztán mobilokon, tabletek meg mindenféle eszközön is nézzük a mérteteket, a szabványokat, és ha jól vettük ki olvasó szemüveg nélkül nyomunk egy „kövér” entert. Rakjuk a virtuális kosarunkat tele. Irány a fizetés! Jobb híján megbízunk a cégben, és megadjuk az összes adatunkat, majd lehúzza a kártyáról a pénzünket. A megbízható online piactér, a szállítást is belekalkulálja az árba és a posta, futár díjazása is le van tudva, ha veszel még egy pár fölöslegese zoknit amire amúgy semmi, de semmi szükséged nem volt.

 

 

web webshop internet tiborstíluslapja online  piac  stílustippek férfidivat  tanácsok  tsl tslstyle

 

   Nem vagyok ellene sőt, egyre inkább mellette vagyok, mert sajnos az elmúlt hónapokban egyre több alkalommal csakis online tudtam beszerezni azt a cipőt, vagy azt az inget, nyakkendőt, amire vágyakozva tekintettem, amikor megnyitottam az instagram applikációt. Hiába jártam le a lábam tövig, sehol nem volt, vagy már elfogyott, illetve nem is ismerték. Egyre több darab pedig pont csakis weben elérhető, ezzel is arra ösztökélve, hogy ott vegyem meg. Van buktató, vagy nincs, ellopják a pénzem, mert soha nem is létezett az, az a márka ami „Adijos” néven gyárt cipőket? Bizony lehet! Ezért nem árt az óvatosság, és persze az, hogy csakis olyan cég webes oldaláról rendelj, amit ismersz, vagy tudod, már hallottál róla, hogy valaki már vett náluk valamit, és neki bejött. Bizalmi ügylet ez!

  Pár tipp, és ezzel zárom is az netes vásárlás melletti bejegyzésem. Sorban pár lépés, mielőtt méreted alatti, kicsi, szűk és „tiszta műszál szöszmöszmackót, kitömött mókust és Ruma cipőt” rendelnél.

 


 

web webshop internet tiborstíluslapja online  piac  stílustippek férfidivat  tanácsok  tsl tslstyle

   A, Legyél tisztában a saját méreteiddel, mert a derékbőség, a lábad hossza, karod mérte, minden porcikád centiméterben megadott adata, fontos pontja lehet a webes vásárlás buktatóina elkerülése esetére.

   B, Csakis olyan netes felületen rendelj, amimnek ismered a kontaktcímét, telefonos elérhetőségét, esetleges bemutató termét, és tudod, hogy nem egy „lenyultunk.xtr” a végződése a reklamációs email címüknek.

  C, Olyan helyen vásárolj, ahol garanciát adnak a visszafizetésre, ha nem lenne jó a termék, amit rendeltél, mert nem lesz helyed a méreten aluli cipőknek, vagy ingeknek.

  D, Ha lehetséges, utánvétes vásárlással vegyél meg bármit, ami ruhadarab, mert még a futárnál átvétel előtt tudod tisztázni, hogy a piros nem sárga, vagy a rácsminta nem kerítés.

  E, Legyen lehetőség arra, hogy a kiszállítás időpontját te tudd meghatározni, mert nincs is szebb, mint a negyedszerre sem volt otthon ezért visszaszállítottuk a terméket, cetlit találni a postaládádon.

  F, F – mint „fake”, „faék”, vagy más néven simlis áruk webshopja. Ezek legtöbb esetbe olyan márkás termékeket kínálnak irreálisan alacsony áron, hogy azt még az is észreveszi, aki meg akarja állítani a földet, mert ki a kar szállni, vagy felfelé sikít a hullámvasuton. Itt, vagy már az lején lenyúlták a pénzed, és soha többet nem tudsz róluk, vagy küldenek valamit, és a dobozban jobb esetben nem atomhulladék lesz, ami akár megnyugtató is lehet.web webshop internet tiborstíluslapja online  piac  stílustippek férfidivat  tanácsok  tsl tslstyle

   Ezzel zárva, arra bíztatok mindenkit, hogy nyugodtan vásároljon online, nem csak kerti – háti motoros fűkaszát, de akár egész öltönyt is, viszont a fent felsorolt „intelmeket” betartva, odafigyelve, hiába a csábító ár, a szebbnél szebb szín, forma, fő a nyugalom és a biztonság. Arra meg majd egy következő posztban térnék ki, hogy én kiket ajánlanék a figyelmetekbe. Addig amennyiben végeztetek ezzel a bejegyzéssel, olvassátok régebbi posztjaim, és kövessétek a közösségi felületeimet!

Barátsággal: Tibor