A legtöbb esetben, ha átnézem a közösségi oldalam megosztott képeit, a legnagyobb „lájkdömpinget” a harsányabb, és kihívóbb szetteket bemutató posztok kapták. Közben meg, ha az utcaképet nézem, a férfiak legtöbbje, - hogy fogalmazzak finoman-, a „visszafogott eleganciát” részesítik előnyben. Csak a neten vagyunk ennyire bátrak? Vagy más oka van annak, hogy nem járunk színesebb ruhákban? Illetve ha igen, miért esünk a „divatpaci” másik oldalára?

stílus  skinny fit farmer  chino  öltöny  férfidivat  blog blogger  www.tiborstiluslapja.hu
Itt a piros, hol a piros? 

   A kérdésre nagyon egyszerűn lehetne válaszolni: igen, és átesünk. A netes, néhol arctalan bátorság inkább jellemzi az erősebb nemet, mint annak utcai felvállalása. Könnyebb egy nagy kövér okét nyomni a tűzpiros nadrágban pompázó instasztárra, mint utána ezt magunk is felvenni. Mielőtt félreértés lenne ismét, én nem azt szeretném sugallni, hogy legyen mindeni bazári majom, és vagy a kanárikat megszégyenítő színvilágban pompázó, de némi visszafogott harsányság azért ránk férne.

stílus  skinny fit farmer  chino  öltöny  férfidivat  blog blogger  www.tiborstiluslapja.hu
Ragadós lehetne a példa? 

   Idestova negyedik éve foglalkozom a férfiak öltözködésével, és megvédve megint magam, nem szakmai szinten értve hozzá, de azt tapasztalom, hogy mi magyarok inkább vágyjuk az olaszos lezserséget, viszont közben a németes merevség hatása érvényesül, ha a valóság jön velünk szembe. Amivel nem is lenne gond, de mellette, viszont ha éppen úgy hozza a sors, egészen megdöbbentő módon tudjuk a leghülyébb divathóbortokat magunkra aggatni.  Első körben szólnék a skinny fit nadrágok túlbuzgó hordásáról, ami egyfajta sport lett már nem csak a tinik, de harmincasok körében egyaránt. Az eredmény az, hogy felül testes pocakos férfiak belekényszerítik magukat csak két cipőkanállal felvehető csőszerű nadrágszárba, amitől az egész valami nagyon furcsa formát ölt. Mivel ezzel még nem elégszenek meg, jön a slim fit pattanásig feszülő ing, ahol a gombok élete egy hajszálon függ. Az egész együtt azt hatást kelti, mintha az illető reggel, behúzta volna a hasát és majd valamikor a munkanap végén egy nagy robbanással repül ki az outfitjéből, mint egy lufi. Ez a szett módfelett kedvelt lett, mert a rossz példa ragadós, mint az a rágó, amit az utca kövére köptek és a forró flaszteren a cipőd talpára tapad. Nyúlós és gusztustalan.stílus  skinny fit farmer  chino  öltöny  férfidivat  blog blogger  www.tiborstiluslapja.hu

  Ennél egy fokkal jobb, de még mindig, minden esetben a megoldást jelentő, a könnyebb út felé haladó, a formális viselet (lásd öltöny) helyettesítő, a "mindenre jó" farmer és zakó kombinációja, vagy farmert lecserélő chino nadrág, a kulcs a stílus zárhoz. Ezzel sem lenne baj, ha tudnánk, hogy a chino, vagy a farmer nem oldja fel annak a helyzetnek a feszültségét, ahova sajnos egy öltöny kellett volna. Itt is érezhető a közízlésre ható „követendő” példák másolása. Tudni kellene, azt hogy lehet, jobb lenne egy igényesebb, de lazább anyagú öltöny ebben a helyzetben, mint az agyon hordott casual (nem formális) szett.

stílus  skinny fit farmer  chino  öltöny  férfidivat  blog blogger  www.tiborstiluslapja.hu
Nem farmer!

   A casual fogalma sem teljesen világos, mert mi a mackónacira is rá tudjuk fogni, hogy az a hétköznapi elegancia része. Tudott, hogy nem, de mégis. Rendet kellene tenni a fejekben és ehhez nagyon sok munka és még több befogadó készség lenne jó. Illetve nagyon üdvözítő lenne, ha a negatív példákkal elől járó „celebek” is kaphatnának stílusképzést. Sok esetben és leginkább emiatt van az, hogy egy – egy felfuttatott „sztárunk” öltözködési modellje lesz mérvadó, és követendő, még ha az  felér egy virtuális környezet rombolással.  Vagy ott vannak az egyre népszerűbb, de silány minőséget kínáló fast fashion üzletek, ahol meglovagolva az amúgy is borzalmas ízlést, gyapjút nyomokban sem tartalmazó termékeit erőltetik a vásárlókra, nyomott áron, hogy aztán „egyen – ruhákban” láthassuk az utcaemberét.stílus  skinny fit farmer  chino  öltöny  férfidivat  blog blogger  www.tiborstiluslapja.hu

  Tudom, a megoldás nem egyik napról a másikra jön, de már az is haladás, ha legalább képekben és írásokban mutatjuk be, hogyan is lehetne valami egészen másban megtalálni az arányos középutat. Mert van. Ezt nevezném én úgy, hogy a visszafogott harsányság; az a fajta merészebb öltözködés ami, macerás utánajárást is igényelhet, de ha ráérez valaki az ízére sokkal másabb lehet az összkép. A bátorság, nem minden esetben a „cigány lova”a divatban. Nem kell rögvest követni egy trendet, ami nem áll jól nekünk, ellenben lehetünk magunkhoz mérten is „örültebbek” csak a megfelelő ideákat kellene követni. Ebben próbálok szerény módszereimmel támpontokat adni, neked pedig nem lenne más dolgod, csak néha olvasni, megnézni és véleményt alkotni arról, amin dolgozom.

stílus  skinny fit farmer  chino  öltöny  férfidivat  blog blogger  www.tiborstiluslapja.hu
Az ajtó, nyitva.

Barátsággal: Tibor