Mindenkinek megvan a maga mániája, van, aki kutyát tart, van, aki macskát, pintyet, és van, aki szereti a mintás zoknikat. Pedig először jobb, ha tisztázzuk, a zokni nem csak szükségszerű lábvédelmi eszköz, és nem csak azért hordjuk, hogy legyen, ami a cipő és a lábunk közötti teret töltse ki. A funkcióját tekintve a zokni (– ha ha ha –) ezen már „túllépett”. Peig ez sokakat megrémít!zokni mintás zokni férfidivat stílustippek happy tiborstíluslapja tsl tslstyle   Persze még akad a téli hónapok fagyos időszakában, milyen üdítő még írni is róla ebben a kánikulában, olyan "lábtyű", ami persze a láblefagyás ellen véd, és nem csak esztétikai kellék. Mert ma az esztétikum, lesz porondon, mégpedig azért, mert minap egy cikkben olvastam, hogy a kanadai miniszterelnök, sportot űz a „hülye zoknik” viselése terén, és rántja magával a pokolba, a politika jeles képviselőit. Ez pedig felháborító, és tarthatatlan, mert ha férfi, akkor az legyen unalmas, és szürke, vagy fekete zoknis. Főleg ha magas rangot kapott a szavazók felhatalmazásából. ( Mi ebből nem engedünk, és tartjuk magunkat a tradíciókhoz, nem beszélve a szandál és zokni közösségének hagyományaihoz.) Miként is nézne így ki, egy honi politikus lába, nem hogy egy átlag férfié! 

zokni mintás zokni férfidivat stílustippek happy tiborstíluslapja tsl tslstyle
Justin Trudeau lába.

  Pedig egyre - másra jönnek elő a viccesebbnél, viccesebb zoknik, és azok gyártói. Ha már van rá igény miért is ne viselhetnénk mi is ezeket. Most pár dolgot azért közelítsünk meg abból a szempontból is, hogy meddig „mehetünk el”, (már megint a lábnál tartva) ebben a nem megszokott témában. Vagyis milyen „zokni költeményt” vehetünk fel, és mihez.

  Az alap, hogy tényleg csakis akkor merészkedjünk erre a terepre, ha fel vagyunk készülve arra, hogy komplett elmebetegnek fognak tartani, ha mondjuk egy nagyon fontos megbeszélés, üzleti tárgyalás alkalmával egy elegáns öltönyhöz, és ráadásnak egy egyedi lábbelihez veszünk fel, mondjuk egy pókemberes piros zoknit. Amennyiben, nem vesszük figyelembe a helyzet komolyságát, és környezetünk sem fog harsányan röhögni rajtunk, - ez pedig a mi ingerküszöbünknek sem árt – bátran vágjunk bele a harsányabb kötött holmik lábon való „kihordásába”.

zokni mintás zokni férfidivat stílustippek happy tiborstíluslapja tsl tslstyle
Lemon Sox - piros cipővel

  Itt jegyezném meg, hogy túlzásokba nem érdemes esni itt sem, és jó, ha tudjuk hol a határ a vicc, és az öncélú magamutogatás között. Ha már erre a sikamlós terepre tévedtünk, akkor ez legyen ízléses, és koncepcionálisan megalapozott.  Aztán nagyon nagy figyelemmel kell eljárni, hogy a zoknikat hol szerezzük be, és milyen minőséget képviselnek. Nem csak mintázatuk esetén, de leginkább az anyagukat illetően. Itt sem szabad elmenni az ócska műszálak felé, mert baj lehet belőle. 

  Az aranyszabály pedig a legvégén annyi, hogy ezt a zoknit sem hordjuk, viseljük szandállal, mert annyira azért még nem mentek el nekünk sem „otthonról”. A bejegyzés mellé társított képek szerintem önmagukért beszélnek, és a videón egy kedvelt gyártóm valóban egyedi darabját mutattam be. Viseljétek bátorsággal, és nagy szeretettel. Mintás zoknikra fel!

zokni mintás zokni férfidivat stílustippek happy tiborstíluslapja tsl tslstyle
Nemzeti büszkeség

Barátsággal: Tibor